Home :: Producten :: Nieuws :: Netwerk :: Support :: Contact :: Sitemap :: Zoeken
   Netwerk

 Zoek domeinnaam:
 

 
 

Infrastructuur
SmartServer beschikt over een eigen serverruimte voorzien van de laatste technieken. Vanaf februari 2002 komt de verbinding met het Internet tot stand door middel van een glasvezelverbinding die volledig redundant (dubbel) is uitgevoerd en geografisch gescheiden is om een hoge continuïteit te waarborgen. De drager (CPA) heeft een basiscapaciteit van 155Mbps die uitbreidbaar is tot maar liefst 4.5 Gbps. Het volledige netwerk is switched.

De energievoorziening:
De complete energievoorziening van de serverruimte is gewaarborgd door een uitgebreid UPS-systeem (APC). Spanningspieken en korte onderbrekingen worden hiermee opgevangen. Bij langdurige stroomuitval neemt een dieselgenerator (Atlas Copco) de stroomvoorziening naadloos over.

Klimaatbeheersing:
Een redundant klimaatbeheersingssysteem zorgt ervoor dat de temperatuur en de luchtvochtigheid in de serverruimte altijd constant is.
Beveiliging:
Toegang tot de serverruimte is alleen mogelijk met een chipcard. Verder voldoet de serverruimte aan de hoogste beveiligingseisen. Zo wordt er bij brand een milieuvriendelijk gas (INERGEN) in de serverruimte gespoten dat het zuurstof verdringt zodat de brand wordt gedoofd zonder water of schuim. Op deze manier bijft de impact op de apparatuur tot een minimum beperkt in geval van brand.

Monitoring:
Continu wordt gecheckt of de servers en andere netwerkapparatuur nog naar behoren functioneren. In geval van een storing gaat een geavanceerd systeem automatisch het probleem proberen op te lossen. Indien nodig wordt er direct een netwerkbeheerder opgeroepen.

Back-up:
Dagelijks wordt een back-up gemaakt van de bestanden die zijn gewijzigd. Eens per week wordt een volledige back-up gemaakt. De volledige back-up wordt op een andere lokatie bewaard.           
Copyright © 1996 - 2019  SmartServer Technologies BV